News / Yoga

Gode grunde til at prøve SUP yoga

SUP-yoga er effektiv træning.
På et SUP-board er du tvunget til at bruge dine mavemuskler for at holde balancen. Yoga-instruktør Dice Iida-Klein har sagt til ’Men’s Fitness’, at SUP-yoga er mere udfordrende end andre sportsgrene. ”Både din mave og ryg bliver trænet, mens du prøver at holde balancen på boardet.”

SUP-yoga vil finpudse din yogateknik.
Ifølge Namaste SUP styrker SUP-yoga din teknik i dine yoga-stillinger. På boardet vil du let kunne føle hvis du har mere vægt på den ene side, end den anden side af kroppen.

SUP-yoga er mere afslappende end normal yoga.
Fornemmelsen af at flyde på boardet bidrager til, at du glemmer hverdagens stress.

SUP-yoga hjælper dig med at fokusere mere på din vejrtrækning
Lyden af havet menes at have beroligende virkning på mennesket. Den blide lyd af vand, der skvulper mod boardet vil hjælpe dig med at slappe af og er nøglen til det vigtigste i yoga: din vejrtrækning.


Det er forfriskende.
Når du står på et SUP-board får du et unikt perspektiv af både vandet og horisonten. Du er så tæt som man overhovedet kan komme på at gå på vandet. Det er svært at holde balancen, så du skal  virkelig fokusere på dine bevægelser. Når du kommer tilbage på land, føles du forynget.

SUP-yoga er en anelse skræmmende
Chancen for at falde i vandet er rimelig stor, så det skaber en smule adrenalin i kroppen, det bidrager til at du fokuserer mere og er mere motiveret. Når du fokuserer og er motiveret rammer hverdagens stress dig ikke.

SUP-yoga lærer dig at komme på banen igen efter en nedtur.
Hvis du falder i, er du tvunget til at overvinde din nedtur, og komme tilbage på dit bord, og prøve igen - hvilket er en livslektion i sig selv. Yoga-instruktør Iida-Klein siger, at det er afgørende at overvinde frygten for at falde i. "Jo hurtigere du bliver okay med at falde i vandet, jo bedre du vil føle det og jo lettere vil det være." sagde han til Men’s Fitness

SUP-yoga er mere udfordrende end normal yoga
Når du bruger et board i stedet for en yogamåtte er der mindre muligheder for at lave fejl i dine bevægelser. Hvis du føler at du er blevet god til normal yoga, så prøv SUP-yoga og bliv udfordret!

SUP- yoga foregår i smukke omgivelser
I stedet for at dyrke yoga i en traditionel gymnastiksal eller træningsrum, er det mere forfriskende at dyrke yoga udendørs. Du kan få gavn af solen stråler, få frisk luft og nyde omgivelserne.

Læs mere →

BIC SUP produkt katalog

Ud over de mange produkter du finder i webshop kan vi naturligvis levere alle produkterne i det store BIC SUP program. Der er rigtig mange muligheder som dækker behovet for langt de fleste former for SUP.

 

Når du i dette lækre katalog finder et produkt du gerne vil vide mere om eller evt. prøve inden du køber skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte os på 70 60 50 19

 

Læs mere →

Udstyr for begyndere i Stand Up Paddle - SUP

PERFEKT UDSTYRS GUIDE

Det kan være svært at vælge udstyr når du starter på en ny fritidsinteresse, vi vil gerne hjælpe dig med at du får den perfekte start når du er ny i SUP sporten.  Hos Surf ´N Fun har du mulighed for at prøve udstyret inden du køber, så er du sikker på at du får det helt rigtige udstyr som passer lige præcis til dig.

Det er ganske GRATIS, men det kan være dyrt at lade være med at prøve, få gode råd og vejledning inden du køber...

Board
For langt de fleste begyndere er et allround board det rigtige valg. Et allroundboard kan bruges til sjove oplevelser for børn og voksne, skønne ture i havnen, langs stranden, på kanalen eller åen. Samtidig kan allround boardet også bruges til SUP yoga og endda til at "ride" på små bølger.

Leash
En leash er en stroppe som i den ene ende er hæftet tilboardet, i den anden ende er der en blød stroppe som du har rundt om dit underben, stroppen lukkes med effektiv velcro. Det er vigtigt for din sikkerhed at du altid bruger en leash, da den gør at boardet ikke smutter væk fra dig når du falder i vandet.

Padle
Når du skal vælge padle, er det vigtigt at du vælger en som er justerbar i længden. For langt de fleste er det en god ide at starte med en prisbillig padle med aluminiums skaft og polycarbonat blad. Efter nogen træning, når du har fået padleteknikken forbedret og har lyst til at padle længere distancer kan du overveje at udskifte padlen med en lettere udført i fiber eller carbon / kulfiber.

Vandsportsvest
For din egen sikkerhedsskyld er det vigtigt at du altid bruger en sikkerhedsvest når du er på vandet. Når du skal vælge vest skal du være opmærksom på at du har god bevægelsesfrihed  og at vesten sidder godt til omkring bryst og mave, så den ikke "smutter" op når du er i vandet.

Beklædning
For at du får den bedst tænkelige oplevelse af turene på vandet, er det vigtigt at du har tøj på som gør at du har den helt perfekte temperatur. Hverken for koldt eller for varmt. Den bedste løsning er et par Long John / Long Jane som gør at du kan holde varmen på på kroppen og at den overskydende varme kan komme ud i toppen. Forår og efterår hvor du har brug for yderligere varme er det en god ide at have en vindtæt top som du kan have uden på.

Læs mere →

Nu også SUP Yoga

Surf ´N Fun tilbyder nu også SUP Yoga i et tæt samarbejde med Maria Nielsen fra Middelfart Yoga. Maria er erfaren Yoga instruktør og udbyder en lang række forskellige Yoga tilbud i Middelfart og Fredericia, og nu går hun også til søs sammen med Surf ´N Fun.

GRATIS PRØVE
Første tiltag er et GRATIS SUP og Yoga event ved Middelfart Marina Anden Pinse dag d. 25. maj fra kl. 13.00 - 15.00, her vil det være muligt at prøve SUP og ikke mindst er det også muligt at prøve Yoga på et SUP board.

SUP Yoga hold hver tirsdag
Hen over sommeren vil der hver tirsdag være SUP Yoga på vandet ved Middelfart Marina, hvor det er Maria der guider deltagerne igennem forskellige yoga øvelser. Første gang er Tirsdag d. 26. maj, deltagelse i disse tirsdags Yoga på SUP boards kræver forhåndstilmelding. Se mere HER

SUP & YOGA Workshop
Hvis man har lyst til at lære mere om Stand Up Paddle og Yoga og ikke mindst prøve hvordan de to forskellige aktiviteter flyder sammen i fantastiske kropsbevidstheds skabende oplevelser i naturskønne omgivelser, så vil det være en god ide at deltage i et af tre workshops vi holder hen over sommeren. Her arbejder vi sikkerhed på vandet, padle- og ståteknikker og ikke mindst med balancen på boardet i et modul. 
I et andet modul arbejder vi med mange forskellige yoga øvelser, hvor effekten forstærkes af boardet bevæger sig under os, roen og den friske luft i det naturskønne Fænøsund. Se mere HER

Læs mere →