Udstyr for begyndere i Stand Up Paddle - SUP

PERFEKT UDSTYRS GUIDE

Det kan være svært at vælge udstyr når du starter på en ny fritidsinteresse, vi vil gerne hjælpe dig med at du får den perfekte start når du er ny i SUP sporten.  Hos Surf ´N Fun har du mulighed for at prøve udstyret inden du køber, så er du sikker på at du får det helt rigtige udstyr som passer lige præcis til dig.

Det er ganske GRATIS, men det kan være dyrt at lade være med at prøve, få gode råd og vejledning inden du køber...

Board
For langt de fleste begyndere er et allround board det rigtige valg. Et allroundboard kan bruges til sjove oplevelser for børn og voksne, skønne ture i havnen, langs stranden, på kanalen eller åen. Samtidig kan allround boardet også bruges til SUP yoga og endda til at "ride" på små bølger.

Leash
En leash er en stroppe som i den ene ende er hæftet tilboardet, i den anden ende er der en blød stroppe som du har rundt om dit underben, stroppen lukkes med effektiv velcro. Det er vigtigt for din sikkerhed at du altid bruger en leash, da den gør at boardet ikke smutter væk fra dig når du falder i vandet.

Padle
Når du skal vælge padle, er det vigtigt at du vælger en som er justerbar i længden. For langt de fleste er det en god ide at starte med en prisbillig padle med aluminiums skaft og polycarbonat blad. Efter nogen træning, når du har fået padleteknikken forbedret og har lyst til at padle længere distancer kan du overveje at udskifte padlen med en lettere udført i fiber eller carbon / kulfiber.

Vandsportsvest
For din egen sikkerhedsskyld er det vigtigt at du altid bruger en sikkerhedsvest når du er på vandet. Når du skal vælge vest skal du være opmærksom på at du har god bevægelsesfrihed  og at vesten sidder godt til omkring bryst og mave, så den ikke "smutter" op når du er i vandet.

Beklædning
For at du får den bedst tænkelige oplevelse af turene på vandet, er det vigtigt at du har tøj på som gør at du har den helt perfekte temperatur. Hverken for koldt eller for varmt. Den bedste løsning er et par Long John / Long Jane som gør at du kan holde varmen på på kroppen og at den overskydende varme kan komme ud i toppen. Forår og efterår hvor du har brug for yderligere varme er det en god ide at have en vindtæt top som du kan have uden på.